Президент Фінляндії хоче

Президент Фінляндії хоче "сортувати" мігрантів

Укрінформ
Окремі положення міжнародних домовленостей щодо прийому біженців вже неактуальні.

Про це у своїй промові на честь відкриття весняної сесії парламенту заявив президент Фінляндії Саулі Ніїністьо, передає Yle

"Ми маємо обдумати, чи будемо ми захищати європейські цінності і людей у біді, або суворо дотримуватимемося міжнародних зобов'язань, не думаючи про наслідки", - заявив Ніїністьо.

У своїй промові Ніїністьо так само відзначив, що кожний, хто вимовляє слово «asylym», тобто притулок, потрапляє до Європи і Фінляндії.

"Це слово як би надає суб'єктивне право перетнути кордон", - додав він.

Окрім цього, президент Фінляндії підкреслив, що Європа скоро не витримає некерований потік іммігрантів. 

"Перевищення наших ресурсів обвалить нашу систему цінностей. Вийде так, що  прагнення до кращого обернеться гіршим для усіх", - заявив він.

Ніїністьо зауважив, що майже усі спроби обмежити міграцію були розкритиковані і підозрювалися в невідповідності міжнародним законам. Зважаючи на це, виходить так, що неможливо зробити те, що необхідно зробити.

"Ми не можемо зараз допомагати тим, хто шукає кращого життя або відчуває, що їхнє майбутнє на батьківщині буде важким... Тільки тим людям, які знаходяться у біді або стали жертвами гонінь, необхідно допомагати", -  підкреслив він.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Фінляндії Юха Сіпіля заявив, що поки не зможе виконати обіцянку і прихистити у своєму домі сім'ю прохачів притулку у зв'язку з безпекою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-