Глава Пентагону назвав розмір військового бюджету

Глава Пентагону назвав розмір військового бюджету

Укрінформ
Військовий бюджет Пентагону на 2017 фінансовий рік попередньо становитиме $582,7 млрд та передбачатиме подолання кількох основних викликів, у тому числі з боку Росії й Китаю, ядерної програми КНДР, впливу Ірану в регіоні, а також ІДІЛ.

Про це зазначив міністр оборони США Ештон Картер, виступаючи у вівторок в Економічному клубі Вашингтона, повідомляє Укрінформ.

"Бюджет президента Обами на 2017 фінансовий рік передбачає виділення $582,7 млрд на фінансування Пентагону, в тому числі $71,4 млрд на дослідження й розробки, $7,5 млрд на боротьбу з угрупованням "Ісламська держава", $8,1 млрд на підводні човни, а також $1,8 млрд на військове обладнання", - цитує міністра оборони американське спеціалізоване видання Defense News.

Як пояснив Картер, бюджет обумовлений кількома ключовими чинниками. Серед них – нарощування військового потенціалу Росії та Китаю, яке відбувається впродовж останніх кількох років; загроза з боку Північної Кореї для США та союзників у Тихому океані; "ворожий вплив" Ірану на союзників у Перській затоці, а також триваюча боротьба проти угруповання "Ісламська держава".

При цьому зауважується, що витрати на боротьбу з ІДІЛ будуть збільшені приблизно наполовину в порівнянні з бюджетом нинішнього року. Глава Пентагону також зазначив, що його відомство посилить роботу щодо розвитку нових технологій.

У Сполучених Штатах встановлено, що бюджет на наступний фінансовий рік починається з 1 жовтня попереднього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-