Некерований корабель буксирують до Іспанії

Некерований корабель буксирують до Іспанії

Відео
Укрінформ
Вантажне судно «Сучасний експрес» під панамським прапором, яке тиждень дрейфувало у Біскайській затоці біля західних берегів Франції і загрожувало серйозною екологічною катастрофою, вдалося зачепити буксирам.

Його тягнуть в іспанський порт Більбао, операція вкрай небезпечна, повідомляє телеканал Francetvinfo.

«Суховантаж «Сучасний експрес», який, дрейфуючи, наблизився на небезпечну відстань до берегів Франції і загрожував екологічною катастрофою через можливий витік пального, вранці у вівторок вдалося причепити до іспанських буксирів. Конвой у складі двох буксирів та протичовнового фрегату ВМС Франції рухається у бік Більбао в Іспанії. Але операція залишається небезпечною», - повідомляє ЗМІ з посиланням на морського префекта департаменту Ланди (захід Франції).

За даними телеканалу, катастрофи вдалося уникнути на відстані 65 км до берега. Потужні хвилі ще вчора могли викинути судно на мілину та розбити його, через що був можливий витік пального.

Нагадаємо, вчора корабель під панамським прапором прямував за течією без екіпажу до французького узбережжя. За тиждень некероване судно подолало 235 км. Його філіппінський екіпаж був евакуйований рятувальними вертольотами сім діб тому. Судно класу «ро-ро» завдовжки 364 м перевозило понад 3,6 тис. тонн пиломатеріалів і будівельної техніки, зазнало аварії і дрейфує на схід зі швидкістю 1,3 вузла (близько 2,4 км на год). Вантажника супроводжували протичовновий фрегат ВМС Франції з вертольотом на борту та два іспанських буксири, яких на місце аварії викликали власники судна. Причиною аварії, швидше за все, стало зміщення вантажу. Постійне переміщення вантажу не давало стабілізувати положення судна, а морські хвилі ускладнювали можливість зачепити його та відбуксирувати у безпечне місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-