У Следкомі РФ заспокоїли: звинувачення проти Чайки перевірить... відомство Чайки

У Следкомі РФ заспокоїли: звинувачення проти Чайки перевірить... відомство Чайки

Укрінформ
Перевіркою даних, викладених у розслідуванні фонду Навального про бізнес сім'ї генпрокурора, повинна займатися Генпрокуратура РФ.

Так в следкомі РФ відповіли на запит депутата Держдуми РФ Дмитра Гудкова, пише РБК. Депутат просив голову СКР Олександра Бастрикіна перевірити інформацію про фігурантів розслідування про бізнес сім'ї генерального прокурора Юрія Чайки, яке опублікував Фонд боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального. Запит стосувався заступника генпрокурора Геннадія Лопатіна і його колишньої дружини Ольги, яку ФБК звинуватив в спільному веденні бізнесу з дружинами головних фігурантів справи про вбивства в станиці Кущевська — Сергія Цапка і В'ячеслава Цеповяза. За твердженням ФБК, разом жінки володіють підприємством «Цукор Кубані».

Гудков просив СКР повідомити, чи була Ольга Лопатіна дружиною заступника генпрокурора на момент реєстрації «Цукру Кубані» і під час скоєння масового вбивства в станиці Кущевська. Також депутат запитував інформацію про те, чи мав заступник генпрокурора Лопатин відношення до процесу розслідування вбивства в Кущевській, і якщо так, то які були його функції. Лопатіна після публікації розслідування ФБК передала через представника Генпрокуратури заяву, в якій заперечила свою зв'язок з родичами членів «банди Цапків», і підкреслювала, що з чоловіком підтримує виключно дружні стосунки.

Порушені Гудковим питання не належать до компетенції Слідчого комітету, йдеться у відповіді відомства на депутатський запит. Всі питання Гудкова спрямовані в Генеральну прокуратуру РФ, йдеться у відповіді відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-