Олланд зглянувся над жінкою, що пристрелила свого чоловіка

Олланд зглянувся над жінкою, що пристрелила свого чоловіка

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд підписав указ про помилування 68-річної Жаклін Соваж, яка застрелила свого чоловіка з рушниці.

Про це йдеться в заяві Єлисейського палацу.

«Президент Республіки вирішив, що пані Соваж повинна в найкоротший термін повернутися до родини. Відповідно до статті 17 Конституції і за поданням міністра юстиції, він вирішив скоротити термін позбавленням волі на 2 роки і 4 місяці. Таке рішення дозволяє їй негайно подати заявку на умовно-дострокове звільнення», - йдеться в документі.

У Єлисейському палаці додали, що глава держави вирішив узяти до уваги винятковість ситуації, але відповідно до існуючого порядку.

 Раніше президент Франції прийняв дочок  Жаклін Соваж та їхніх адвокатів. Після довгої розмови він попросив дати йому час на роздуми. Перш ніж оголосити своє рішення, він провів нараду з міністром юстиції Жан-Жаком Урвоасом і прем'єр-міністром Франції Манюель Вальсом. Своє рішення він оголосив адвокатам Жаклін Соваж.

Нагадаємо, що у вересні 2012 року Соваж застрелила чоловіка з мисливської рушниці. У грудні 2015 апеляційний суд департаменту Луар і Шер засудив її до 10 років тюремного ув'язнення. Під петицією з проханням до президента Франції помилувати Соваж підписалося більше 350 тисяч осіб.

Син Жаклін, що піддавався постійним побоям і знущанням з боку батька, повісився. Три дочки Жаклін заявили на судових засіданнях, що вони також піддавалися побиттю і згвалтуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-