До берегів Франції дрейфує

До берегів Франції дрейфує "корабель-привид"

Відео
Укрінформ
Вантажне панамське судно «Сучасний експрес», що шостий день поспіль дрейфує у Біскайській затоці біля західних берегів Франції, серйозно загрожує екології регіону.

Про це повідомляє телеканал Francetvinfo.

«Судно, екіпаж якого евакуювали ще минулого вівторка, дрейфуючи, наблизилося до західного берегу Франції на відстань 100 км. Місцеве населення побоюється розливу нафти (пального - ред.) та серйозної загрози місцевій флорі та фауні», - повідомляє телеканал.


Dérive du Modern Express : l'inquiétude des habitants des villes côtières

Щодня безпечна відстань між «Сучасним експресом» та береговою лінією зменшується. Ситуацію погіршує шторм, який не дозволяє двом буксирам зачепити вантажник. Місцеві мешканці сподіваються на поліпшення погоди у вівторок, що сприятиме відбуксируванню аварійного судна у безпечне місце. Якщо вітер не змінить свого напрямку, то постраждати можуть два французьких містечка на атлантичному узбережжі - Капбретон та Осгор, навпроти яких в океані розташована мілина.

Нагадаємо, що корабель під панамським прапором прямує за течією без екіпажу до французького узбережжя. За шість діб некероване судно подолало 200 км. Його філіппінський екіпаж був евакуйований рятувальними вертольотами у вівторок. Судно класу «ро-ро» завдовжки 364 м перевозило понад 3,6 тис. тонн пиломатеріалів і будівельної техніки, зазнало аварії і дрейфує на схід зі швидкістю 1,3 вузла (близько 2,4 км/год). Поблизу вантажника знаходяться протичовновий фрегат ВМС Франції з вертольотом на борту та два іспанських буксири, яких на місце аварії викликали власники судна. Причиною аварії, швидше за все, стало зміщення вантажу. Постійне переміщення вантажу не дає стабілізувати положення судна, а морські хвилі заввишки 4 м ускладнюють можливість зачепити його та відбуксирувати у безпечне місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-