У Швейцарії пройде референдум про безумовний дохід для всіх громадян

У Швейцарії пройде референдум про безумовний дохід для всіх громадян

Укрінформ
Федеральний уряд Швейцарії погодився винести на референдум питання про безумовний дохід для всіх мешканців країни.

Референдум відбудеться у червні, повідомляє Meduza.

"Якщо зміни до законодавства будуть прийняті, швейцарці отримають право на щомісячний дохід 2500 франків (2250 євро) - незалежно від того, працюють вони чи ні. Дітям буде виплачуватися по 625 франків", - зазначає видання.

Переведення всіх громадян на безумовний дохід коштуватиме 208 мільярдів франків на рік. 150 мільярдів передбачається взяти з податків, 55 мільярдів - з фондів соціального страхування.

Згідно з даними соцопитування, 56% респондентів вважають, що безумовного доходу в Швейцарії ніколи не буде, пише The Independent.

Ідея безумовного доходу полягає в тому, щоб розірвати зв'язок між зайнятістю і добробутом. Прихильники цього підходу вважають, що більшість жителів все одно продовжить працювати, тільки не на ту роботу, де більше платять, а на тій, яка їм найбільше підходить. Крім того, безумовний дохід дозволить заощадити на адмініструванні численних дотацій бідним - їх скасують, а замість них будуть платити фіксовану суму.

Безумовний дохід в останні роки обговорюється в декількох, як правило, благополучних країнах. Експеримент по виплаті безумовного доходу проходив у Німеччині, а у Фінляндії докладний проект переходу на безумовний дохід у 800 євро буде представлений у 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-