Керрі закликав сторони міжсирійських перемовин

Керрі закликав сторони міжсирійських перемовин "скористатися моментом"

Оновлено
Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі закликав сторони перемовин з врегулювання сирійського питання досягти максимального результату від зустрічі в Женеві.

Про це він зазначив, виступаючи із заявою, яку транслював у прямому ефірі Державний департамент США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Враховуючи те, що поставлено на карту, я звертаюся до обох сторін використати цей момент найкращим чином, скористатися цією можливістю для серйозних переговорів, провести їх сумлінно, щоб досягти вироблення конкретного значного прогресу впродовж наступних днів", - наголосив Керрі.

Він підкреслив, що за цими переговорами спостерігає весь світ і сподівається, що обидві сторони "просуватимуться швидко, щоб задовольнити потреби мільйонів зневірених сирійців".

При цьому Керрі підкреслив, що політичне рішення по Сирії вимагає наявності більш широкого вибору, ніж між нинішнім урядом і терористами ІДІЛ. За його словами, успішні переговори необхідні, щоб зменшити тиск на сусідні країни, припинити міграцію, відновити мир і стабільність.

Глава Держдепу вважає, що конфлікт може легко поглинути Близький Схід, якщо під час переговорів не буде досягнуто рішення про врегулювання. Він також закликав до негайних кроків щодо збільшення продовольчої та іншої гуманітарної допомоги сирійцям. "Врешті-решт, немає військового вирішення конфлікту", -наголосив Керрі.

Заява глави Держдепартаменту США пролунала після того, як в Дамаску сталася серія терактів, яка забрала життя десятків людей, кількість жертв терактів постійно зростає. Відповідальність за напади взяло на себе терористичне угруповання ІДІЛ, яке має свої основні осередки на території Сирії та Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-