Обама демонстративно відвідає мечеть

Обама демонстративно відвідає мечеть

Укрінформ
У середу в Балтіморі президент США Обама вперше відвідає мечеть, де він зустрінеться з представниками мусульманської спільноти.

Обама планує провести переговори з лідерами ісламської спільноти міста і відкрито продемонструвати свою підтримку, повідомляє Голос Америки.

Як повідомили з Білого дому, він відвідає балтиморську мечеть, щоб «гідно оцінити все, що американські мусульмани зробили для нашої країни, та наголосити на значенні свободи віросповідання для нашого способу життя».

У промові, з якою Обама виступить в мечеті, він «підкреслить значення прихильності основним цінностям, таким як доброзичливе ставлення до співвітчизників, недопущення нетерпимості та упередженості, неприйняття байдужості і захист існуючою в нашій країні традиції – свободи віросповідання», - наголошується в заяві Білого дому.

Обама рішуче критикує заклики кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа та інших республіканців, які вимагають заборонити мусульманам в'їзд в США у зв'язку з побоюваннями щодо зв'язків американських терористів з радикальними екстремістськими угрупованнями.

Візит повинен продемонструвати, що Обама підтримує мусульман у період посилення антиісламських настроїв у суспільстві, в основному у зв'язку з терактами, які здійснюються екстремістськими угрупованнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-