Столтенберг закликав Росію поважати повітряний простір НАТО

Столтенберг закликав Росію поважати повітряний простір НАТО

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію вжити необхідних заходів для того, щоб надалі запобігти порушенню повітряного простору Туреччини.

Про це повідомляє ВВС.

"Вчора (29 січня) російський бойовий літак порушив турецький повітряний простір, незважаючи на неодноразові попередження з боку турецької влади. Попередні інциденти продемонстрували, наскільки небезпечна подібна поведінка. Я закликаю Росію діяти відповідально і в повній мірі поважати повітряний простір НАТО", - підкреслив Столтенберг.

"Я вітаю прямі контакти між Анкарою і Москвою, і закликаю до спокою й деескалації. НАТО солідарна з Туреччиною і підтримує територіальну цілісність свого союзника", - зазначається в заяві генсека НАТО.

Як він підкреслює, в грудні країни НАТО домовилися збільшити присутність літаків, оснащених системою раннього попередження AWACS, у небі над Туреччиною.

Раніше влада Туреччини оголосила, що минулої п'ятниці російський винищувач-бомбардувальник Су-34 порушив турецький повітряний простір, і висловила обурення такою "безвідповідальною поведінкою".

Згідно з повідомленням турецького МЗС, екіпаж Су-34 не реагував на попередження російською та англійською мовами.

У зв'язку з цим інцидентом МЗС Туреччини викликав російського посла "для висловлення протесту й обурення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-