Китай звинуватив США у вторгненні в територіальні води

Китай звинуватив США у вторгненні в територіальні води

Укрінформ
Есмінець Військово-морських сил США пройшов на відстані 12 морських миль від острова Тритон у Південно-Китайському морі, який Китай, Тайвань і В'єтнам одночасно вважають частиною своєї території, тому Пекін засудив дії Америки.

Про це повідомляє Reuters

"Американський військовий корабель порушив відповідні китайські закони, увійшовши в китайські територіальні води без попереднього дозволу, і китайська сторона вжила відповідних заходів, включаючи моніторинг та застереження", - йдеться в заяві МЗС Китаю.

Китай стверджує, що велика частина Південно-Китайського моря є його територією. В'єтнам, Малайзія, Бруней, Філіппіни і Тайвань мають конкуруючі претензії.

У Пентагоні заявили, що в цьому районі на момент проходження есмінця Curtis Wilbur не було китайських суден.

"Ця операція була викликом на спроби трьох претендентів - Китай, Тайвань і В'єтнам - обмежити права і свободи навігації", - сказав прес-секретар Пентагону Джефф Девіс.

За його словами, таким чином США показує, що цей район є важливим морським коридором, який повинен розглядатися як міжнародні води. У жовтні минулого року військово-морський флот США провів аналогічну роботу, тоді ракетний есмінець Лассен плавав неподалік від одного з островів штучних Китаю.

Міністерство оборони Китаю назвало дії США "навмисно провокаційними, безвідповідальними і вкрай небезпечними".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-