Кібератаку на Бундестаг організував уряд РФ - німецька контррозвідка

Кібератаку на Бундестаг організував уряд РФ - німецька контррозвідка

Укрінформ
Атака хакера на німецький парламент в 2015 році була зроблена російськими фахівцями і за дорученням уряду РФ.

Про це заявило високопоставлене джерело в структурах безпеки ФРН німецькому виданню Der Spiegel, суботній випуск.

“Кібератака на бундестаг торік ясно була здійснена  російською військовою розвідслужбою”, - наводить журнал думку свого джерела, яке не сумнівається в тому, що зроблено це було “за дорученням російського уряду”.

Співбесідник видання повідомив, що за минулі роки було здійснено за тією же схемою кілька атак хакерів на оборонні підприємства ФРН та інші країни НАТО.

C 15 січня ц.р. федеральна прокуратура в Карлсруї проводить розслідування за підозрою в агентурній діяльності спецслужб.

Як раніше повідомляв Укрінформ, в травні 2015 року комп'ютерна система бундестагу стала мішенню небувалої донині багатоденної атаки хакерів, які намагалися інсталювати програмне забезпечення, що давало довготривалий доступ і можливість інфікувати комп'ютери. Хакери протягом тижня зламали 14 серверів бундестагу, включаючи головний, де зберігаються всі коди доступу до бази даних парламенту. Яка саме інформація була викрадена, поки не ясно. Відразу ж після атаки німцями було висунуто підозри в тому, що за цими кібератаками можуть стояти російські умільці. Німецьким IT-шникам вдалося зібрати дані щодо ідентифікації програми, які використалася під час атаки, і навіть частково розшифрувати початкові коди. "Структура так званого "трояна" схожа на програму, за допомогою якої вже була здійснена кібератака на німецькі мережі в 2014 році", - повідомляв тоді все той же Spiegel.

У  2014-2015 роках Федеральне відомство з безпеки у сфері інформаційної техніки ФРН щодня зазначало по 15-20 нападів хакерів на урядові сайти. Відомо, що деякі з них робилися проросійською групою з України “Кіберберкут”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-