Прем'єр Баварії хоче визнати Україну безпечною

Прем'єр Баварії хоче визнати Україну безпечною

Укрінформ
Розширити перелік безпечних країн походження мігрантів запропонував керівник уряду Баварії, який також очолює ХСС. Горст Зеегофер назвав 11 держав, серед яких - Україна, Вірменія, Грузія та Молдова.

Про це передає DW.de

«Керівництво Баварії запропонувало розширити перелік безпечних країн походження біженців на 11 держав. Відповідну заяву баварський уряд надіслав до Бундесрату (представництва федеральних земель Німеччини). Прем'єр Баварії і одночасно лідер партії канцлера Ангели Меркель Християнсько-соціальний союз Горст Зеегофер оголосив про це у в Берліні», - йдеться в публікації.

Напередодні керівництво партій правлячої коаліції домовилися внести до переліку безпечних країн Марокко, Алжир і Туніс. Баварський прем'єр пропонує додати туди ще Бангладеш, Бенін, Гамбію, Індію, Малі, Монголію, Нігерію, а також Вірменію, Грузію, Молдову та Україну. Баварський статс-міністр у справах федерації Марсель Губер зазначив, що інші держави Євросоюзу вже визнали ці країни безпечними.

Визнання країни походження мігрантів як "безпечної" означає, що її громадяни матимуть мало шансів на отримання притулку в Німеччині. У 2015 році притулку в Німеччині попросили 4658 українців. За інформацією видання Frankfurter Rundschau, у Німеччині задовольняється лише кожна двадцята заява українця про надання притулку, відмови супроводжуються вимогою залишити країну.

Фото: vistanews.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-