Британка разом зі своїм немовлям приєдналася до ІДІЛ

Британка разом зі своїм немовлям приєдналася до ІДІЛ

Укрінформ
26-річна британка, яка разом зі своїм немовлям вирушила до Сирії та надсилала фотографії на фоні зброї, була обвинувачена у належності до ІДІЛ.

Про це інформує Reuters.

«Бірмінгемський королівський суд визнав Таріну Шакіл винною у приєднанні до лав ІДІЛ та заохоченні за допомогою соціальних мереж до проведення терористичної діяльності», - пише Reuters.

Шакіл разом зі своїм однорічним сином полетіла до Туреччини у жовтні 2014-ого, звідки перейшла кордон до Сирії, де провела три місяці. Вона заперечує свою причетність до ІДІЛ але детективи стверджують, що вона долучилася до екстремістської групи і навіть мала стати нареченою джихадиста.

Її арештували після повернення до Британії у січні 2015-ого. На оприлюднених правоохоронцями фотографіях вона позує під прапором ІДІЛ та на фоні зброї разом із дитиною. «Тарена Шакіл саморадикалізувалася, переглядаючи екстремістські матеріали в Інтернеті перед тим, як покинути Великобританію. Ми припускаємо, що вона свідомо залишила Великобританію, надсилала повідомлення у Твіттері, в яких заохочувала до вчинення терористичних актів тут, та забрала свою дитину до ІДІЛ у Сирію», - сказав помічник начальника поліції Маркус Беаль.

Вирок жінці буде оголошено у понеділок.

Reuters додає, що за оцінками спецслужб, близько 600 британців приєдналися до ІДІЛ та інших збройних груп у Сирії та Іраку. Близько половини із них, вірогідно, повернулися до Великобританії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-