До Франції з Біскайської затоки дрейфує

До Франції з Біскайської затоки дрейфує "корабель-привид"

Укрінформ
Вантажне судно під панамським прапором «Сучасний експрес» дрейфує в Біскайській затоці до берегів Франції.

Корабель прямує за течією без екіпажу, який евакуювали ще у вівторок, усі спроби відбуксирувати його виявилися марними, інформує французький телеканал Francetvinfo.

«Вантажне судно «Сучасний експрес» у тяжкому технічному стані повільно дрейфує у напрямку узбережжя Франції, його філіппінський екіпаж був евакуйований рятувальними вертольотами у вівторок», - повідомляє телеканал.

За даними прибережних рятувальних служб, станом на п'ятницю, 29 січня, судно перебуває в Біскайській затоці, на відстані більш як 300 км від Ла-Рошелі (департамент Приморська Шаранта). Судно класу «ро-ро» завдовжки 364 м під прапором Панами, яке перевозило понад 3,6 тис. тонн пиломатеріалів і будівельної техніки, зазнало аварії і нині дрейфує на схід зі швидкістю 1,3 вузла (близько 2,4 км на год).

Поблизу вантажника знаходяться протичовновий фрегат ВМС Франції з вертольотом на борту та два іспанських буксири, яких на місце аварії викликали власники судна. «Дрейф «Сучасного експреса» становить небезпеку для судноплавства у цьому районі», - заявив представник морської префектури Франції. На його думку, причиною аварії, швидше за все, стало зміщення вантажу. «Постійне переміщення вантажу не дає стабілізувати положення судна, а морські хвилі заввишки 4 метри ускладнюють можливість зачепити його та відбуксирувати у безпечне місце», - додав очільник префектури. Усі чекають на хорошу погоди.

Фото: maritimetelegraph.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-