В Європі задумалися про

В Європі задумалися про "негайне реагування" на мігрантів

Укрінформ
Політична група Альянсу лібералів та демократів за Європу пропонує вжити додаткових надзвичайних заходів в Євросоюзі з реагування на загрози, які несе масовий наплив біженців.

Про це заявив у п’ятницю лідер європейських лібералів Гі Верховстадт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Відповідно до статті 78 Угоди про ЄС, постала нагальна необхідність створити європейські сили швидкого надзвичайного реагування на кризу біженців», - зазначив Верховстадт.

На його переконання, лише негайні – до другої половини лютого – надзвичайні заходи із протидії кризі біженців дозволить зберегти Шенгенську зону.

Пріоритетом цих європейських сил швидкого надзвичайного реагування має стати охорона зовнішніх кордонів ЄС, передусім між Грецією та Туреччиною. Також в обов’язки сил мають входити реєстрація біженців, їхнє фотографування та дактилоскопія.

З-поміж інших заходів європейські ліберали пропонують створення Європейської служби прикордонної і берегової охорони із бюджетом у 600 млн євро, ефективне використання 3 млрд євро на допомогу Туреччині, де зосереджено кілька мільйонів біженців, та удосконалення політики ЄС щодо економічних мігрантів.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-