Бомбу на російський А321 міг встановити механік EgyptAir - ЗМІ

Бомбу на російський А321 міг встановити механік EgyptAir - ЗМІ

Укрінформ
Бомбу на борт російського Airbus A321, що наприкінці жовтня розбився над Синаєм, міг встановити механік EgyptAir, двоюрідний брат якого вступив до лав ІДІЛ у Сирії.

За інформацією джерел, знайомих з ходом розслідування, механік був затриманий разом з двома поліцейськими аеропорту і вантажником багажу, які, згідно з підозрами, допомогли йому доставити бомбу на борт літака, повідомляє Reuters.

"Дізнавшись, що родич одного з її (ІДІЛ - ред.) членів працює в аеропорту, угрупування доставило цій людині бомбу в сумці", - сказало одне з джерел, додавши, що двоюрідний брат підозрюваного приєднався до лав "Ісламської держави" в Сирії півтора року тому.

За словами джерела, чоловіку сказали не задавати жодних питань та доставити бомбу на борт літака.

Крім цього, ще одне джерело повідомило, що інші підозрювані, а саме двоє поліцейських, могли закрити очі на контрольно-пропускному пункті.

"Але є ймовірність, що вони просто не виконували свою роботу належним чином", - зазначило джерело.

Як повідомляє агентство, справ стосовно будь-кого з чотирьох підозрюваних поки що порушено не було. До цього часу Єгипет заявляв про відсутність доказів того, що катастрофа сталася в результаті дій терористів.

Високопоставлений представник служби безпеки EgyptAir заперечує інформацію про арешт або підозри стосовно кого-небудь із співробітників авіакомпанії та заявив, що правоохоронні органи перевірили всіх працівників аеропорту Шарм-ель-Шейха і не знайшли ніяких доказів їх причетності до катастрофи.

За його словами, служба безпеки країни перевірила родичів всіх працівників, і вони не викликали підозр. Представник міністерства внутрішніх справ Єгипту також сказав, що поки ніхто не затриманий.

Нагадаємо, раніше англомовний журнал "Ісламської держави" Dabiq опублікував фото бомби, яка, як стверджують терористи, була підірвана на борту російського літака А321.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-