Іран пустив Total до своєї нафти

Іран пустив Total до своєї нафти

Укрінформ
Французька компанія Total домовилася з Іраном про розробку родовищ нафти та газу, а також про закупівлю нафти і конденсату.

Про це напередодні під час зустрічі у Парижі домовилися генеральний президент-директор Total Патрік Пуянне та президент Ірану Хасан Роухані, повідомили власному кореспонденту Укрінформу у Франції в прес-службі французької компанії.

"Генеральний президент-директор Total Патрік Пуянне провів зустріч з президентом Ісламської Республіки Іран Хасаном Роухані щодо перспектив компанії в Іран", - зазначили в Total.

За словами співрозмовника агентства, у ході зустрічі сторони підписали меморандум про взаєморозуміння щодо придбання сирої нафти з Ірану. Документ підписали Total та Національна іранська нафтова компанія (NIOC). "Меморандум передбачає надання доступу Total до газових та нафтових родовищ Ірану, потенційного технічного розвитку видобувної галузі в Ірані та закупівлі нафти й конденсату для подальшої переробки французькими та європейськими компаніями", - додали в Total.

Переговори між французькими та іранськими нафтовиками пройшли у рамках першого офіційного візиту президента Ірану Хасана Роухані до Франції.

За даними іранських ЗМІ, йдеться про закупівлю Total до 200 тис. барелів іранської нафти щодоби. Раніше повідомлялося, що до введення санкцій проти Ірану Європейський Союз імпортував близько 800 тис. барелів іранської нафти і конденсату.

Раніше Пуйане спрогнозував подальше падіння цін на нафту та назвав низку чинників, що цьому сприятимуть. Зокрема, це високий рівень пропозиції. Це результат дуже високих цін на барель нафти упродовж багатьох років. Гарний попит, але пропозиція набагато його перевищує, відтак світові запаси нафти збільшуються, а ціна падає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-