ООН не подобається, що Норвегія хоче повертати мігрантів до Росії

ООН не подобається, що Норвегія хоче повертати мігрантів до Росії

Укрінформ
Управління верховного комісара ООН у справах біженців висловило занепокоєння у зв'язку з політикою Норвегії повернення мігрантів до Росії і запланованого посилення правил возз'єднання сімей.

Про це повідомляє видання «The Local» .

«Ми вважаємо, що норвезькі процедури ... є причиною для занепокоєння», - сказав журналістам представник УВКБ ООН в регіоні північних країн Піа Приц Фірі.

За його словами, проблема, що Норвегія розглядає Росію як безпечну країну для шукачів притулку.

В управлінні ООН попереджають, що через таку норвезьку політику деякі законні прохачі притулку можуть бути позбавлені права на захист.

У листопаді 2015 року Норвегія вирішила, що мігранти, які приїхали в країну після перебування на законних підставах в Росії, повинні бути негайно відправлені назад до РФ, тому що Осло вважає РФ безпечною країною.

«Полярним маршрутом» до Норвегії з Росії в минулому році прибуло близько 5500 мігрантів. Після відправки близько 200 людей назад Норвегія перестала повертати мігрантів в Росію на прохання Москви, яка у свою чергу посилалася на «міркування безпеки».

 «Ми, звичайно, будемо слухати те, що каже ООН», - заявила на прес-конференції міністр інтеграції Норвегії Сільва Лістхог. Однак при цьому вона додала: «Є ситуації, коли рекомендації ООН виходять за рамки наших зобов'язань за міжнародними конвенціями».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-