У Францї страйкують і фермери - перекрили 15 доріг

У Францї страйкують і фермери - перекрили 15 доріг

Укрінформ
Французькі фермери на знак протесту проти урядової політики у галузі сільського господарства перекрили 15 доріг на півночі та заході країни.

Про це повідомляє французький телеканал BFM-TV.

«Фермери перекрили щонайменше 15 автошляхів у Бретані, Нормандії та Луарі», - повідомляє телеканал.

Французьких селян розгнівала криза у м'ясомолочній та переробній галузі, пов'язана з низькими закупівельними цінами, які їм встановили переробники. Хоча акції протесту розпочалися ще минулого тижня, найбільшого піку вони набули сьогодні. Фермери перекрили тракторами дороги та заблокували рух автотранспорту.

Французькі ЗМІ вже назвали акції протесту «чорною середою». Автомобільний рух на півночі Франції частково паралізований. За діями фермерів пильно стежать правоохоронці, значні сили яких було стягнуто з інших регіонів.

Французька влада пообіцяла вислухати представників фермерів у четвер. Сільськогосподарським виробникам запропонували приїхати до міста Ренн у Бретані. Частина представників профспілок відмовилася їхати на зустріч і пообіцяла продовжити акції у четвер.

Раніше міністр сільського господарства Франції Стефан Ле Фоль закликав «різні суб'єкти акцій протесту до відповідальності». Урядовець пообіцяв посилити заходи щодо стабілізації ринку та заявив про додаткові 125 млн євро на додаток до виділених влітку 700 млн євро дотацій галузі.

Фото: agravery.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-