ІДІЛ планує масові теракти в ЄС – Європол

ІДІЛ планує масові теракти в ЄС – Європол

Укрінформ
Правоохоронне агентство ЄС - Європол - оприлюднило доповідь, у якій прозвучало попередження про можливі нові масштабні і скоординовані теракти з боку ІДІЛ у Франції та інших європейських країнах.

Про це повідомляє CNN.

«Доповідь Європолу попереджає, що ІДІЛ планує нові акти в Європі, особливо у Франції. Європа повинна бути готова до більш безжальних і скоординованих актів, ніж ті, які здійснено у Парижі минулого року», - йдеться у повідомленні.

У документі Європолу, який вийшов під назвою «Зміни в методах терористичної діяльності Ісламської держави», стверджується, що дії терористів будуть в першу чергу спрямовані «на доступні цілі з масовими жертвами», оскільки вони є найбільш вразливими.

Розвідка також припускає, що в ІДІЛ розробили командну структуру для планування та координації здійснення спецоперацій за кордоном. На їхню думку, це може означати, що наразі плануються і готуються атаки, схожі на здійснені в Парижі.

У документі також йдеться, що атаки терористів не завжди готуються на території Сирії. Натомість тренувальні табори терористів є також в окремих європейських та балканських країнах.

«Ймовірно, що головне командування в Сирії окреслює загальну стратегію, але залишає тактичну свободу дій для місцевих ватажків, щоб дати їм можливість адаптуватися до обставин на місцях», - зазначається в доповіді.

Повідомляється, що до лав терористів часто вербують молодих людей з кримінальним минулим, не обов’язково з релігійними переконаннями, а також нерідко з «діагностованими до приходу угрупування психічними проблемами».

Крім того, Європол попереджає про те, що «Аль-Каїда» залишається серйозним «фактором» у європейському регіоні і «причиною для ЄС в цілому зосередитися на релігійно мотивованих угрупованнях».

Раніше глава Європолу Роб Уейнрайт вже висловлював припущення, що Європа, швидше за все, зіткнеться з новими атаками бойовиків ІДІЛ після тих нападів, що відбулися 13 листопада в Парижі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-