ПАРЄ готує спецдоповідь про вбивство Нємцова - Касьянов

ПАРЄ готує спецдоповідь про вбивство Нємцова - Касьянов

Укрінформ
Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) підготує спеціальну доповідь про вбивство російського політика Бориса Нємцова.

Про це повідомив на своєму сайті лідер "Партії народної свободи" (ПАРНАС) Михайло Касьянов.

"Якщо держава не справляється з розслідуванням вбивства Бориса Нємцова, то ПАРЄ необхідно виробити механізми контролю за розслідуванням: почати підготовку спеціальної доповіді та призначити доповідача. Ми закликали сьогодні Парламентську Асамблею зробити це. Наша ініціатива відразу була підтримана – більш як 30 депутатів поставили свої підписи, необхідні для початку формальних процедур", - пише Касьянов.

Рішення про підготовку доповіді члени ПАРЄ пирйняли після того, як на засіданні Асамблеї у понеділок виступив сам Касьянов, адвокат сім'ї Нємцова Вадим Прохоров, донька політика Жанна Нємцова, а також член ПАРНАСу Ольга Шоріна і журналіст Володимир Кара-Мурза.

Промовці заявили, що після вбивства Бориса Нємцова "ситуація з правами людини і громадянськими свободами в Росії значно погіршилася". Як один з доказів цього лідер ПАРНАСу навів нещодавню заяву глави Чечні Рамзана Кадирова про те, що представники позасистемної російської опозиції є "ворогами народу", яких слід судити "як зрадників".

У зв'язку з цим промовці закликали ПАРЄ до встановлення контролю за розслідуванням вбивства Бориса Нєемцова. На їх думку, "російське керівництво і правоохоронна система не докладають достатніх зусиль для встановлення реальних організаторів і замовників цієї зловісної політичної розправи". 

"Ми теж закликали парламентарів не довіряти заявам глави Слідчого комітету Олександра Бастрикіна про те, що злочин розкрито", - додав Касьянов.

Нагадаємо, Борис Нємцов був вбитий увечері 27 лютого 2015 року. У цій справі було затримано п'ятеро уродженців Чечні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-