Канада стурбована перенесенням виборів у Гаїті

Канада стурбована перенесенням виборів у Гаїті

Укрінформ
Канада закликає владу Гаїті докласти усіх зусиль для належної організації другого туру президентських виборів.

Про це йдеться у заяві канадського МЗС, передає кореспондент Укрінформу.

«Як партнер гаїтян, Канада заохочує політичних діячів Гаїті до спільної роботи, аби обрання частини членів законодавчих органів та другий тур президентських виборів були проведені якомога швидше», - заявили у МЗС.

На переконання канадського зовнішньополітичного відомства, успішне проведення другого туру президентських виборів «необхідне для стабільності Гаїті та дотримання демократичних прав громадян країн». «Гаїтянці стикаються із величезними економічними та гуманітарними викликами. Аби подолати їх та втілити свої прагнення, громадянам Гаїті потрібна змога покладатися на обраних лідерів, підзвітних громадськості», - наголосили у міністерстві.

У Канаді також підкреслили, що уважно стежать за виборчим процесом у Гаїті та «висловлюють жаль із приводу актів насилля, що мали місце протягом останніх кількох днів, та змусили відкласти вибори, які мали відбутися сьогодні». «Канада шкодує з приводу нестачі бажання досягти консенсусу у електоральному процесі, яка призвела до нинішньої кризи та порушення виборчого календаря», - підкреслили у канадському МЗС.

Нагадаємо, що влада Гаїті вирішила відкласти проведення виборів через загрозу шахрайства. Цьому рішенню передували масові протести у столиці країни. Дата проведення голосування досі залишається невизначеною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-