Влада Пекіна розробила план зменшення населення столиці

Влада Пекіна розробила план зменшення населення столиці

Укрінформ
Уряд Пекіна планує у найближчі п'ять років продовжити докладати зусилля до перерозподілу нестоличних функцій міста та стримування кількості населення у межах 23 млн осіб.

Про це повідомляє Сіньхуа

"Поставлено завдання зменшити населення шести центральних районів Пекіна приблизно на 15 відсотків порівняно з показником 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що такі цифри є "стелею" для оптимального функціонування мегаполісу з урахуванням наявних водних та інших ресурсів. 

Пекінська влада неодноразово встановлювала "червону риску" для зростання населення міста, але ліміт щоразу перевищувався. Так, у 2004 році було поставлено мету стримати населення до 2020 року в межах 18 млн осіб, але вже до кінця 2009 року населення столиці досягло 18,6 млн осіб.

Як повідомив глава Пекінського комітету у справах реформ і розвитку Лу Янь, столична влада стимулюватиме переселення людей із густонаселених центральних районів до нових районів, селищ міського типу і довколишніх населених пунктів, а також контролюватиме зростання населення за рахунок оптимізації розміщення підприємств.

У 2016 році з Пекіна планується "виселити" 300 звичайних підприємств і тих, що забруднюють довкілля. Також впродовж найближчих п'яти років у межах 4-ї кільцевої автодороги будуть прибрані районні логістичні бази і спеціалізовані ринки. Цього року планується також знести незаконні будівлі загальною площею 15 млн кв. м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-