Право голосу через борги втратили 15 членів-держав ООН

Право голосу через борги втратили 15 членів-держав ООН

Укрінформ
Через заборгованість 15 країн-членів ООН втратили можливість голосувати.

Про це повідомляє The Washington Post.

"Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун поінформував Асамблею організації про те, що 15 держав-членів, включаючи нафтовидобувну Венесуелу, не заплатили членські внески і тепер можуть голосувати в ООН лише у виняткових випадках", - йдеться у повідомленні.

Як пише видання, втрата права голосу в Генеральній Асамблеї є найнеприємнішою для Венесуели, яка в даний час є членом Ради Безпеки, і буде головувати в наступному місяці. Борг за членськими внесками на це не вплине. Країна заборгувала ООН близько 3 млн дол.

У випадку, якщо держава-член ООН не може заплатити через незалежні від неї обставин, то їй можуть залишити право голосувати.

Серед інших країн у списку боржників опинилися також Лівія, Бахрейн, Малі, Маршаллові острови і Вануату. Також право голосу втратили Домініканська республіка ($2,1 млн - сума боргу), Сент-Вінсент і Гренадіни ($2155) і Бурунді ($1360).

Генасамблея ухвалила резолюцію, що дозволяє п'яти бідним країнам, і тим, що перебувають у стані війни, включаючи Сомалі і Ємен, голосувати протягом поточної сесії незважаючи на борг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-