Міграційна політика ЄС потребує змін – прем’єр Сербії

Міграційна політика ЄС потребує змін – прем’єр Сербії

Укрінформ
Нинішня ситуація із біженцям показала, що міграційна політика ЄС потребує змін, ізоляціоністська політика деяких європейських країн лише погіршує ситуацію.

Як передає кореспондент Укрінформу, таку думку під час Світового економічного форуму виcловив прем’єр-міністр Сербії Александер Вучич.

«Міграційна політика ЄС потребує змін. Необхідні рішучі та цілеспрямовані дії, яких ми поки не бачимо. Відверто кажучи, про шляхи вирішення проблеми Євросоюзом можна багато почути, але неможливо їх побачити», - сказав Вучич.

На його переконання, ізоляціоністська політика деяких європейських країн лише погіршує ситуацію. «Багато європейських країн що є сил намагаються самостійно знайти вихід із ситуації. Вони вбачають приклад у окремих політиках, які прагнуть підвищити свою популярність ізоляціоністськими лозунгами. Це не є добре», - зазначив прем’єр-міністр.

Він додав, що деякі країни-члени ЄС відмовляються виявляти солідарність зі своїми партнерами у питанні допомоги біженцям. «Усередині ЄС є деякі країни, що намагаються бути більше європейськими, ніж Німеччина, Швеція чи Голландія, але лише тоді, коли це дозволяє отримувати від них гроші. Натомість, коли виникає потреба вжити жорстких заходів та проявити солідарність – вони цього не роблять», - наголосив Вучич.

Прем’єр Сербії також пообіцяв «виконати все, що від нього проситиме Євросоюз» для розв'язання кризи біженців. «Ми виступали за квотну систему. Навіть не будучи членом ЄС, ми були готові прийняти нашу квоту, що у кількісному вираженні становила б більше, ніж Хорватія та Словенія разом узяті. Втім, проблема була не у нас, а в самому ЄС», - пояснив він.

Вучич підкреслив, що окремі члени ЄС взагалі відмовлялися приймати біженців, тож мати консенсус усередині ЄС не вдалося. «Коли ви звертаєтеся до країн «Вишеградської групи», а також деяких інших держав, вони не хочуть приймати жодного біженця. Це серйозна проблема, Євросоюзу необхідно якомога швидше виробити комплексне і рішуче рішення, інакше ми всі матимемо проблеми», - підсумував прем’єр-міністр Сербії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-