В Росії збирають підписи за відставку Кадирова

В Росії збирають підписи за відставку Кадирова

Укрінформ
Більше 10 тисяч людей підписали розміщену на сайті Конгресу інтелігенції петицію з вимогою відставки Рамзана Кадирова з поста глави Чечні.

Петиція була складена після того, як чеченський лідер закликав ставитися до представників російської позасистемної опозиції «як до ворогів народу, як до зрадників» і судити їх за «підривну діяльність», передає сайт Крим.Реалії.

Правозахисники заявляють, що «факт погроз з боку глави виконавчої влади суб'єкта федерації на адресу частини громадянського суспільства Росії є неприпустимим не тільки в моральному, а й у правовому відношенні».

«Рамзан Кадиров вже неодноразово демонстрував повне нехтування законами Російської Федерації. В очолюваній ним Чеченській Республіці карається будь-яка, навіть цілком помірна критика, причому карається не лише моральним тиском, а й прямим фізичним насильством», – йдеться в заяві Конгресу інтелігенції.

Раніше в Раді Федерації Росії загрози, які лунають від керівництва Чечні, назвали «менталітетом чеченського народу». У Кремлі, коментуючи заяви Кадирова, заявили, що «не треба нагнітати ситуацію. За словами прес-секретаря президента Дмитра Пєскова, чеченський лідер сказав про тих, хто поза легітимним політичним полем країни», а такі люди, як він вважає, «не сприяють стабільності і процвітанню держави».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-