У Гаїті перенесли президентські вибори через загрозу шахрайства

У Гаїті перенесли президентські вибори через загрозу шахрайства

Укрінформ
Гаїті відклали проведення президентських виборів, запланованих на неділю, після того як опозиційний кандидат попередив про можливе шахрайство.

Про це із посиланням на виборчу раду Гаїті, повідомляє Reuters.

«Рішення про перенесення виборів довелося ухвалити після того, як із опозиційним кандидатом Джудом Селестіном не вдалося домовитися про нову дату голосування. Наразі невідомо, коли виборчі дільниці все ж відкриються», - йдеться в повідомленні.

Агентство додає, що близько тисячі протестувальників вийшли на вулиці столиці країни із вимогою перенести вибори.

За словами Селестіна, уряд не доклав достатніх зусиль для виправлення порушень, що мали місце під час першого туру виборів у жовтні. Він назвав плани про проведення в таких умовах другого туру «фарсом».

Reutes додає, що новопризначені сенатори Гаїті майже одноголосно проголосували за перенесення виборів. «Католицька церква, бізнес-кола та місцеві спостерігачі за виборами попередили, що проведення голосування у таких умовах не дасть надійних результатів» - наголошує агентство.

Зазначимо, що всього за кілька годин до ухвалення рішення про перенесення виборів, провладний кандидат Йовенел Мойсе розповів, що готується до проведення виборів саме у неділю і перебуває у «передвиборному режимі».

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-