Картер: Туреччина могла би зробити більше в боротьбі з ІДІЛ

Картер: Туреччина могла би зробити більше в боротьбі з ІДІЛ

Укрінформ
Туреччина, яка має спільний незахищений кордон з Сирією та Іраком, здатна зробити більше в рамках боротьби міжнародної коаліції проти терористичного угруповання "Ісламська держава".

На цьому наголосив у п'ятницю під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі міністр оборони США Ештон Картер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Туреччина впродовж тривалого часу є нашим другом, союзником по НАТО. Ми підтримуємо її та стоїмо воєдино з цією країною в плані її територіальної оборони", - констатував глава Пентагону.

Втім, зазначив Картер, Туреччина має "велику ділянку спільного кордону з Іраком і Сирією", яка є незахищеною для пересування іноземних бойовиків в обох напрямках.

"Отже, я думаю, турки можуть зробити більше для того, щоб боротися з "Ісламською державою", допомогти нам подолати ІДІЛ", - підкреслив міністр оборони США.

Він подякував турецькій стороні за розміщення на їх території американських літаків для боротьби з ІД. Втім, ще раз підкреслив: "Я думаю, вони можуть зробити більше".

Водночас, зазначив глава Пентагону, для перемоги над ІДІЛ багато країн могли би збільшити свій внесок. Саме з цією метою, поінформував Картер, він зустрічався два дні тому в Парижі з представниками оборонних відомств ключових країн Багатонаціональної коаліції. Через кілька тижнів очікується зустріч на рівні міністрів оборони всіх країн, що беруть участь у військових операціях проти ІДІЛ в Сирії та Іраку.

"Основна мета (цієї зустрічі. – Ред.) - визначення очікувань у плані можливостей, які може надати кожна країна, в тому числі Туреччина", - підсумував Картер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-