США готують нову світову стратегію щодо біженців

США готують нову світову стратегію щодо біженців

Укрінформ
Держсекретар США Джон Керрі заявив у п'ятницю в Давосі, що Сполучені Штати візьмуть на себе нові суттєві міжнародні зобов'язання щодо посилення міжнародного реагування на глобальну кризу біженців.

Про це йдеться в повідомленні Державного департаменту США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ці зусилля спрямовані у відповідь на зростаюче число популяції біженців по всьому світу та їхні потреби й відображають наше почуття термінової необхідності розширення мережі гуманітарної безпеки та створення більш довгострокових і надійних можливостей для біженців", - зазначається в повідомленні.

Керрі наголосив, що США працюватимуть з партнерами, щоб просунути цю ініціативу впродовж найближчих місяців. У вересні, під час зустрічей на найвищому рівні на 71-й ГА ООН президент Обама організує спеціальний захід для лідерів держав з цього питання. Країнам, які відгукнуться на таку ініціативу, буде запропоновано взяти на себе зобов'язання за трьома напрямами.

По-перше, йдеться про збільшення фінансування гуманітарних потреб ООН - "щоб створити більш потужну та стійку фінансову базу". При цьому передбачається ввести зобов'язання для регулярних внесків, щонайменше для десяти нових країн, щоб досягти 30-відсоткового збільшення фінансування для глобальних гуманітарних викликів - з $10 млрд в 2015 році до $13 млрд у цьому році.

По-друге, ініціатива США передбачає збільшення можливостей для переміщення біженців та розширення інших легальних каналів для гуманітарного прийому.

Третій напрям зусиль полягає у створенні умов для полегшеного влаштування біженців у нових країнах та забезпечення їх самодостатності. "Ми вважаємо, що, принаймні, десять країн повинні посилити свою політику і практику для біженців, щоб допомогти досягти зазначених цілей", - наголосив Керрі.

Як зауважили в Держдепартаменті, США оголосять свої нові зобов'язання на цьому напрямі впродовж найближчих місяців та наполегливо рекомендуватимуть іншим країнам вчинити так само.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-