Керрі впевнений, що Мінськ-2 можливо виконати за кілька місяців

Керрі впевнений, що Мінськ-2 можливо виконати за кілька місяців

Укрінформ
Держсекретар США в Давосі нагадав, як режим Януковича "спричинив міжнародну кризу".

Мінські угоди для завершення війни на Сході України можливо виконати впродовж кількох наступних місяців. Про це на Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявив Держсекретар США Джон Керрі, пише DT.ua.

"Я і віце-президент Байден зустрічалися з президентом України Петром Порошенком, щоб підтвердити свою підтримку і переконатися у виконанні Мінських угод. Я переконаний, що за умови повної рішучості і відповідальності усіх сторін, Мінські угоди можна виконати впродовж найближчих місяців. І тоді буде можливо скасувати економічні санкції і саме тому, що всі умови для цього будуть виконані", - наголосив Керрі.

Також Держсекретар США підкреслив, що ефективність роботи урядів окремих країн має велике значення для глобальної безпеки і розвитку. Тому більше не можна ігнорувати некомпетентність і корумпованість урядів, вважаючи це локальною проблемою. "Згадайте, як попередній режим в Україні, який був некомпетентним і жадібним, призвів до проблем в середині країни, які дали поштовх глобальної кризи", - сказав Держсекретар США.

Він додав, що корупція руйнує національні держави і позбавляє народи великих можливостей для розвитку. Крім того, корупцією користуються як інструментом екстремісти і терористи для втілення своїх злочинних задумів. Також Держсекретар додав, що корупція коштує світовій економіці трильйон доларів щороку.

Нагадаємо, що впродовж останніх днів Керрі та Лавров обговорили Мінські угоди. Зокрема, в розмові йшлося про негайну необхідність відновлення режиму припинення вогню і повного доступу спостерігачів ОБСЄ до всіх об'єктів на тимчасово окупованих територіях Донбасу. 11 січня Керрі і Лавров поспілкувалися по телефону та домовилися провести зустріч найближчим часом.

13 січня відбулася телефонна розмова президентів США і РФ Барака Обами та Володимира Путіна, під час якої вони обговорили ситуацію в Україні та Сирії. Того ж дня президент України Петро Порошенко по телефону обговорив з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом ситуацію в Донбасі, а також реалізацію "мінських угод".

13 січня в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту в Донбасідосягли домовленості про нову спробу припинення вогню на честь старого Нового року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-