Справа Литвиненка: Кремль угледів у розслідуванні Лондона «витончений британський гумор»

Справа Литвиненка: Кремль угледів у розслідуванні Лондона «витончений британський гумор»

Укрінформ
Прес-секретар президента РФ пояснив британським гумором особливості розслідування смерті екс-співробітника ФСБ Олександра Литвиненка.

"В цілому це можна віднести до такого витонченого британського гумору, той факт, що публічне відкрите розслідування грунтується на закритих даних спецслужб, неназваних спецслужб, і що вердикт, який виноситься на основі цих ефемерних даних, озвучується з рясним використанням слів "можливо", "ймовірно", — цитує Пєскова РІА новості.

Литвиненко, який втік в 2000 році до Великобританії, помер у листопаді 2006 року, після отримання британського громадянства. Самопочуття Литвиненка стало погіршуватися після зустрічі з Луговим і Ковтуном і спільного чаювання в лондонському готелі Millennium. Після його смерті фахівці британського Агентства з охорони здоров'я стверджували, що виявили в організмі Литвиненка значну кількість радіоактивного полонію-210.

Відповідно до оприлюдненої в четвер доповіді за підсумками відкритого розгляду, британський суд поклав відповідальність за смерть Литвиненка на Росію, відкрито назвав виконавцями вбивства Лугового і Ковтуна, а також припустив, що вбивство Литвиненка санкціонував особисто Путін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-