Прем'єр Чехії: Ми готові до закриття кордонів від мігрантів

Прем'єр Чехії: Ми готові до закриття кордонів від мігрантів

Укрінформ
Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка стверджує, що його країна готова до закриття кордонів від мігрантів, проте воліє, щоб ЄС посилив захист своїх зовнішніх кордонів.

Про це він заявив сьогодні під час свого виступу у парламенті, повідомляє Associated Press.

"Країни ЄС мають працювати над посиленням захисту зовнішніх кордонів Шенгенської зони та над забезпеченням належного оформлення усіх прибуваючих мігрантів", - заявив Соботка.

За його словами, це є більш ефективною відповіддю на мігрантську кризу, ніж запровадження тотального прикордонного контролю, як це зробили деякі країни ЄС.

Крім цього, Соботка підкреслив, що його уряд готовий залучити війська для того, щоб закрити чеський кордон у разі необхідності, але воліє, щоб ЄС посилив охорону зовнішніх кордонів ЄС.

"Адже блокпости, так звані "гарячі точки" з контролю мігрантів у Греції та Італії поки далекі від ефективності", - наголосив глава чеського уряду.

Соботка також виступив проти того, щоб автоматично пов'язувати мігрантів із тероризмом, але додав, що ті, хто не поважає європейські закони, мають бути депортовані з ЄС.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка заявив, що біженці, які скоюють злочини, мають бути депортовані з Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-