У Кишиневі протестувальники прийшли з позовом до КС

У Кишиневі протестувальники прийшли з позовом до КС

Укрінформ
Кілька тисяч маніфестантів - представників проросійської «Нашої партії», Партії соціалістів і Громадянської платформи «Гідність і правда» - прийшли до будинку Конституційного суду Молдови.

Лідери протестів - Ренато Усатий («Наша партія»), Ігор Додон (Партія соціалістів) і Андрій Нестасе (Громадянська платформа) - подадуть до Конституційного суду позов про скасування процедури голосування в парламенті з затвердження нового молдавського уряду, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Як повідомив лідер соціалістів Додон, голосування було незаконним, без дотримання регламенту парламенту. Після подання позову маніфестанти підуть до будинку державної резиденції, де запланована зустріч лідерів протестів з головою парламенту Андріаном Канду.

Головна транспортна магістраль молдавської столиці - бульвар Штефана Великого - закрита. Жодних інцидентів поки що не зареєстровано.

Нагадаємо, після затвердження уряду під керівництвом Павла Філіппа в середу ввечері, 20 січня, в Кишиневі почалися масові антиурядові акції протесту, організовані Громадянською платформою «Гідність і правда», Партією соціалістів і «Нашою партією».

Протестувальникам вдалося прорватися через поліцейські кордони у будинок парламенту, проте згодом їх витіснили з будівлі правоохоронці.

У результаті зіткнень між протестувальниками і представниками поліції 10 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості.

За фактом масових заворушень Генпрокуратура порушила кримінальну справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-