У Лаврова назвали розслідування справи Литвиненка

У Лаврова назвали розслідування справи Литвиненка "заангажованим"

Укрінформ
МЗС Росії вважає, що публічні слухання у справі про загибель колишнього співробітника російських спецслужб Олександра Литвиненка мають яскраво виражене політичне підгрунтя.

Коментар офіційного представника МЗС РФ Марії Захарової опублікований на офіційному сайті.

«Очевидно, що рішення про припинення коронерського розслідування і початок «публічних слухань» мало яскраво виражене політичне підгрунтя. Причина зрозуміла - процес, всупереч своїй назві, не був прозорим ні для російської сторони, ні для громадськості, зважаючи на специфіку закритого розгляду матеріалів під приводом «секретності», – сказала Захарова.

Вона також заявляє, що «не було підстав сподіватися, що підсумкова доповідь політично заангажованого і досить непрозорого процесу, що підводився під заздалегідь визначений, «потрібний» результат, раптом виявиться об'єктивним і неупередженим».

21 січня лондонський суд визнав президента Росії Володимира Путіна «ймовірно» причетним до загибелі Литвиненка. У доповіді слідства йдеться про ймовірне схвалення вбивства Литвиненка секретарем Радбезу Миколою Патрушевим і Володимиром Путіним. Вдова Литвиненка Марина закликала негайно відкликати всіх співробітників російської розвідки з Великобританії, а також запровадити санкції проти Путіна і Патрушева.

Слідство вважає, що до смерті Литвиненка були причетні депутат Держдуми від ЛДПР Андрій Луговий (колишній колега Литвиненка по ФСБ) і бізнесмен Дмитро Ковтун, який у минулому був співробітником ГРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-