Радник президента Молдови пішов у відставку за «дезінформацію»

Радник президента Молдови пішов у відставку за «дезінформацію»

Укрінформ
Радник президента Молдови зі зв'язків з громадськістю Влад Цуркану подав у відставку за невірну інформацію про місце і час складання присяги новим урядом країни.

Про це Цуркану заявив під час брифінгу в Кишиневі, повідомляє кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Я поінформував сьогодні президента про своє рішення піти у відставку. Напередодні в районі 22.00 я представив ЗМІ інформацію про те, що час і місце прийняття присяги новим урядом країни будуть повідомлені в четвер, 21 січня. Згодом, як ви всі знаєте, було прийнято рішення про те, що складжання присяги відбудеться. І воно відбулося майже опівночі. Вважаю, що подібним чином я дезінформував громадськість, а це неприпустимо і недемократично. В цьому і полягає причина моєї відставки», - заявив Цуркану.

Він подякував президентові за надану йому довіру протягом останніх чотирьох років, висловивши вдячність журналістам за успішне співробітництво.

Напередодні, під час масових акцій протесту Влад Цуркану повідомив, що процедура прийняття присяги новим урядом переноситься, а про місце і час прийняття присяги буде повідомлено додатково.

Як відомо, пізно вночі члени нового уряду Молдови під керівництвом Павла Філіппа все ж склали присягу в резиденції президента.

Нагадаємо, після затвердження уряду під керівництвом Павла Філіппа в середу ввечері, 20 січня, у Кишиневі почалися масові антиурядові акції протесту, організовані Громадянською платформою «Гідність і правда», Партією соціалістів і «Нашою партією».

Протестувальникам вдалося прорватися через поліцейські кордони і увійти в будівлю парламенту, проте згодом вони були витіснені з будівлі правоохоронцями.

В результаті зіткнень між протестувальниками і представниками поліції, 10 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-