Меркель не хоче чути про верхню межу прийому біженців - ЗМІ

Меркель не хоче чути про верхню межу прийому біженців - ЗМІ

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель, незважаючи на потужний тиск, знову відмовилася назвати верхню межу прийому біженців.

Свою позицію вона підтвердила напередодні під час зустрічі на баварському курорті Вільдбад Кройт з членами фракції Християнсько-соціального союзу в земельному парламенті, повідомляє Die Welt.

"Меркель, як і раніше, нічого не хоче про це чути. Під час чергової зустрічі з братерською партією у Вільдбад Кройт вона енергійно відхилила відповідну вимогу", - пише газета.

Замість цього глава уряду сказала, що спільною позицією коаліції є те, що треба "істотно і довгостроково знижувати кількість біженців". Вона наполягає на пошуку європейського рішення і вважає найважливішим завданням боротьбу з причинами потоку мігрантів. У даному контексті Меркель анонсувала майбутню донорську конференцію на допомогу Сирії, Йорданії та Лівану.

Рішення Австрії, озвучене того ж дня про те, що вона прийме не більш як 37,5 тис. біженців цього року, Меркель вважає таким, що ускладнить переговори з Туреччиною, заплановані на лютий.

ХСС вимагає встановлення верхньої межі кількості шукачів притулку у ФРН на рівні 200 тисяч осіб на рік, а її голова, баварський прем'єр-міністр Хорст Зеєзхофер вже неодноразово висував Меркель ультиматуми. Політика сусідньої Австрії ще більше переконала баварського прем'єра у його курсі.

Втім, Президент країни Йоахим Гаук, виступаючи також напередодні у Давосі, визнав, що Берліну, очевидно, доведеться все-таки знайти якісь механізми обмеження шукачів притулку, які прибувають у ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-