Прокуратура Берліна отримала скаргу на фейковий сюжет російського ТБ

Прокуратура Берліна отримала скаргу на фейковий сюжет російського ТБ

Укрінформ
Німецький адвокат Мартін Лютле звернувся до прокуратури Берліна з клопотанням про перевірку законності сюжету російського Першого каналу.

Його автор, журналіст Іван Благой розповів історію «зґвалтування» в Берліні 13-річної російськомовної дівчинки біженцями з арабських країн. Лютле повідомив DW, що телесюжет знятий у дусі російської пропаганди і має на меті розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Хоча компетенція німецьких органів юстиції і не поширюється на російські ЗМІ, німецький адвокат вважає що Благой, який проживає в Берліні,  порушив закони ФРН, оскільки російські канали в країні можуть приймати до шести мільйонів російськомовних громадян. На думку Лютле, кореспондент Першого каналу своїм матеріалом сприяв зростанню ненависті серед російськомовного населення в Німеччині по відношенню до біженців.

Адвокат має намір вжити щодо Благого подальші кроки після відповідного рішення прокуратури. За його словами, за вчинені дії російському журналістові загрожує від трьох місяців до п'яти років тюремного ув'язнення.

Російські ЗМІ повідомили, що кілька біженців викрали і зґвалтували дівчинку з родини російських німців. У поліції розповіли DW, що в ході розслідування не було встановлено ані факт викрадення, ані факт зґвалтування. При цьому слідство триває, а рішення про закриття справи може прийняти тільки прокуратура.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-