Європарламент збирає дискусію про демократію в Польщі

Європарламент збирає дискусію про демократію в Польщі

Укрінформ
В Європарламенті у вівторок відбудеться дискусія щодо стану демократії в Польщі у контексті прийняття змін до законів про Конституційний суд і нацраду з питань радіо і телебачення.

Участь у дискусії, яка розпочнеться у Страсбурзі о 17-й годині (за київським часом) і триватиме півтори години, візьмуть президенти Європарламенту та Єврокомісії Мартін Шульц і Жан-Клод Юнкер, глава польського уряду Беата Шидло, а також представники усіх партій ЄП, інформує власний кореспондент Укрінформу.

До засідання ЄП у справі Польщі Шидло зустрінеться з Шульцом, з усіма депутатами ЄП від Польщі, а також з главою МЗС Нідерландського головування в ЄС Бертом Кундерсом.

Під час засідання Шидло виступить двічі – на початку засідання і наприкінці, – відповідаючи на запитання членів ЄП. Очікується, що під час дискусії виступлять представник Нідерландського головування в ЄС, президент чи віце-президент Єврокомісії Юнкер або Франс Тіммерманс, єврокомісар з питань  правосуддя, споживачів і гендерної рівності Вера Юрова, єврокомісар з питань цифрової економіки і суспільства Гюнтер Еттінгер, а також голови або заступники голів усіх восьми фракцій ЄП.

Поки що невідомо, чи за результатами дискусії на наступній сесії ЄП на початку лютого буде прийнято рішення щодо ситуації в Польщі.

У середу, 13 січня, Єврокомісія на закритому засіданні прийняла рішення розпочати попередню оцінку стану верховенства права у Польщі. Це відбуватиметься на підставі процедури рамкових засад із забезпечення верховенства права, ухвалених Єврокомісією у березні 2014 року. За порушення європейських цінностей зазначена стаття передбачає навіть позбавлення права голосу країни-члена.

Напередодні президент Польщі Анджей Дуда під час візиту до Брюсселя наголосив, що у країні не діється нічого надзвичайного, що вимагало б реакції Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-