НАТО хоче модернізувати систему ППО в Балтії

НАТО хоче модернізувати систему ППО в Балтії

Укрінформ
НАТО розглядає нові засоби і плани для забезпечення протиповітряної оборони (ППО) країн Балтії з метою стримування Росії та аналізує повідомлення Москви про нові дивізії на заході країни.

Про це заявив заступник генерального секретаря Альянсу Олександр Вершбоу, який минулого тижня здійснив візит до Литви, повідомляє Delfi

"До важливих питань, які нам належить розглянути, входять заходи із забезпечення ефективної ППО навіть в умовах гіршого сценарію. ППО країн Балтії - хороша основа, але, можливо, знадобиться забезпечити, щоб у нас були плани і потужності для переходу в ППО", - сказав Вершбоу.

За його словами, Альянс ще аналізує заяви міністра оборони Росії про плани РФ сформувати цього року в західній частині країни три військові дивізії.

"Поки що у нас немає деталей. Це схоже на щось нове, але всі імплікації ще не проаналізовані. Я вважаю, що це відбиває тенденцію до посилення конвенційних потужностей Росії в силу, на наш погляд, невірних причин. НАТО загрози не становить. НАТО не погрожує Росії своїми оборонними засобами, вони були дуже обмеженими і пропорційними", - заявив Вершбоу. 

Він також додав, що Росія обрала шлях поводитися з НАТО як з суперником, якщо не як з ворогом. Тому створюється певний "облоговий" менталітет, і це може бути просто новим виміром у цьому напрямку.

Нагадаємо, раніше керівник міноборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Росія сформує три нові дивізії на західному напрямку - біля кордонів з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-