Штурмова авіація нанесла 35 ударів по ІДІЛ – Пентагон

Штурмова авіація нанесла 35 ударів по ІДІЛ – Пентагон

Укрінформ
Багатонаціональна військова коаліція на чолі зі Сполученими Штатами, яка бореться з терористичними осередками "Ісламської держави" в Сирії та Іраку, впродовж минулої доби нанесла 35 авіаударів по позиціях ІДІЛ.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону в понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Штурмова, винищувальна авіація та безпілотні літальні апарати провели 10 ударів на території Сирії", - зазначається в документі.

Терористичні угруповання були атаковані в районах населених пунктів Ар-Ракка, Аль-Хасаке, Айн-Іса, Манбідж, Мара. При цьому повідомляється про ураження наземних та підземних об'єктів, тактичних одиниць, вогневих позицій, транспорту та живої сили противника.

"В Іраку в координації та за підтримки іракського уряду проведено 25 ударів штурмовою та винищувальною авіацією, а також дистанційно керованими літаками", - зауважили у військовому відомстві США.

Операції проводилися поблизу міст Кісік, Мосул, Рамаді, Синджар, Кайяра. Коаліційні війська знищили або значно пошкодили десятки вогневих та інженерних позицій ІДІЛ, тактичні підрозділи, десятки одиниць транспорту та спеціальної техніки. Крім того, повідомляється про виведення з ладу комунікаційних ліній бойовиків.

Коаліція діє в Сирії та Іраку під егідою операції "Inherent Resolve", яка має на меті ліквідацію терористичного угруповання ІДІЛ та загроз, які воно несе для Іраку, Сирії, регіону й міжнародному співтовариству в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-