Теракти у Буркіна-Фасо мають об’єднати світ – МЗС Канади

Теракти у Буркіна-Фасо мають об’єднати світ – МЗС Канади

Укрінформ
Терористичні акти у Буркіна-Фасо яскраво засвідчили необхідність об’єднання всього світу у боротьбі проти тероризму.

Про це йдеться у заяві канадського МЗС з приводу цього злочину, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми підтримуємо уряд та народ Буркіна-Фасо у нинішній складний час. Цей напад став іще одним нагадуванням небезпек, які становить тероризм по всьому світу та необхідності співпрацювать із партнерами для боротьби із глобальними небезпеками», - повідомили у МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві Канади рішуче засудили дії терористів. «Канада рішуче засуджує будуть які погрози безпеці цивільних, зокрема тих, хто намагається покращувати життя вразливих категорій населення по всьому світу. Працюючи у складному та небезпечному навколишньому середовищі, їх намагання створити тривалий зв'язок між людьми та побудувати більш справедливий та мирний світ ніколи не будуть марними», - наголосили у МЗС.

Своєю чергою прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо підкреслив, що Оттава вже запропонувала Буркіна-Фасо допомогу у розслідуванні цього жахливого злочину. «Від імені усіх канадців, ми висловлюємо наші найщиріші співчуття сім’ям, друзям та колегам усіх загиблих та бажаємо швидкого видужання пораненим. Ми глибоко засмучені безглуздими актами насилля проти безневинних цивільних», - зазначив Трюдо.

Як відомо, вчора у столиці Буркіна-Фасо терористи, пов’язані із Аль-Каїдою, захопили готель та кафе, в результаті чого загинула в тому числі українська сім’я та шестеро канадських гуманітарних працівників та волонтерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-