Опозиція погрожує бойкотувати дострокові вибори в Македонії

Опозиція погрожує бойкотувати дострокові вибори в Македонії

Укрінформ
Опозиція Македонії погрожує бойкотувати дострокові вибори у квітні, передбачені укладеною за посередництва ЄС угодою, мета якої покласти край політичній кризі в країні.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на лідера опозиції соціал-демократа Зорана Заєва.

"Ми не будемо брати участі у виборах без своєчасного регулювання ЗМІ і корекції виборчих списків. Якщо вибори будуть 24 квітня, ми не братимемо в них участь. Ми будемо продовжувати боротися за демократичні умови для проведення виборів" - сказав опозиціонер.

Усі сторони погодилися торік провести вибори 24 квітня 2016 року, що на два роки раніше запланованого. Укладена за посередництва ЄС угода мала намір завершити місяці політичної кризи, що виникла через звинувачення уряду Ніколи Груєвські у прослуховуванні опозиції.

Груєвські подав у відставку у п’ятницю, як передбачено угодою за 100 днів до виборів.

Єврокомісар з розширення Йоганес Ган, який підписував угоду, заявив, що на даний момент все залежить від рішення політичних партій.

"Я лише можу закликати всі сторони взяти участь у виборах", - сказав він.

Нагадаємо, що криза в Македонії, розпочалася через заяви опозиції про наявність таємних аудіозаписів, які велися з лютого 2015 року та свідчать про те, що Груєвскі наказав вести незаконне стеження за 20 тисячами осіб, включаючи міністрів.

Повідомлялося, що записи містять компрометуючі свідчення проти багатьох високопоставлених чиновників.

Зі свого боку Груєвскі наполягає, що записи сфабрикували невідомі іноземні спецслужби, які потім віддали опозиції, щоб дестабілізувати ситуацію в Македонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-