У ФРН пропонують вивести на вулиці армію - після Кельна

У ФРН пропонують вивести на вулиці армію - після Кельна

Укрінформ
Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле вважає за доцільне задіяти сили бундесверу на допомогу силам поліції для підтримки порядку в країні, який похитнувся після новорічних подій у Кельні.

Про це він сказав у суботньому інтерв'ю газеті Sueddeutsche Zeitung

“Може виникнути ситуація, коли сили поліції держави і федеральних земель себе вичерпають. Будь-яка інша країна в світі у разі гострої необхідності задіяла б солдатів", - сказав Шойбле.

Член уряду запропонував співвітчизникам і політикам поставити питання, "чому практично всі інші країни у Європі можуть застосувати при дотриманні чітких правових норм залучення на підтримку поліції свої збройні сили, а ми ні".

Звичайно, не йдеться про тривалу участь бундесверу у вирішенні внутрішніх питань. І все повинно бути згідно із законом. Але населення чекає, що "держава гарантує йому безпеку", підкреслив Шойбле.

Проведене нещодавно дослідження показало, що поліцейські сили дуже нерівномірно розподілені регіонами. Так, у Північному Рейні-Вестфалії (у юрисдикції якого знаходиться і Кельн) на кожні 100 тыс. жителів припадає 228 правоохоронців, в усіх західних землях, за винятком Баварії (326 на 100 тыс.), цифра приблизно на цьому рівні. А ось на колишній території НДР показник дещо вищий, наприклад у Бремені він складає 418 поліцейських на 100 тыс. населення. У столиці Берліні на 100 тисяч жителів припадає 473 поліцейських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-