У Польщі порахували, скільки треба бійців на випадок війни

У Польщі порахували, скільки треба бійців на випадок війни

Укрінформ
Війська територіальної оборони Польщі мають бути новим родом військ збройних сил, вони частково складатимуться з регулярних підрозділів і у воєнний час мають налічувати 40 тисяч осіб.

Про це йдеться у планах міністерства національної оборони Польщі (МНО), пише Rzeczpospolita.

"Територіальна оборона не спиратиметься лише на добровольців, воєнізовані організації і підприємства - її основу складатиме професійна армія... У мирний час армія утримуватиме кістяк територіальної оборони, який складатиметься з понад 10 тисяч професійних військовослужбовців. Під час війни підрозділи територіальної оборони мають нараховувати близько 40 тисяч осіб", - пише видання.

Відповідні плани створення військ територіальної оборони розробляються в Генштабі польської армії, а її концепція повинна бути готова у березні. До кінця квітня її повинен затвердити глава МНО Антоній Мацеревич, а до кінця цього року буде розроблено пакет змін до законів, яким створюватиметься новий рід військ. Набір до військ територіальної оборони мав би розпочатися весною 2017 року.

Міністерство нацоборони Польщі планує також створити три бригади територіальної оборони, які розташовуватимуться на північному сході Польщі (поблизу кордонів з Росією та Білоруссю – ред.).

За словами представників Генштабу Польщі, територіальна оборона складатиметься з двох частин: сил, які залишатимуться у місцях постійної дислокації, і сил, готових до перекидання. Перші з них у мирний час допомагатимуть місцевій владі у разі потреби долати різні катаклізми, а під час війни захищатимуть об’єкти стратегічного значення, наприклад електростанції.

Нагадаємо, нещодавно глава МНО Польщі Мацеревич заявив, що чисельність польської армії треба збільшити з нинішніх приблизно 80 тис. до 150 тис. військовослужбовців. Він підкреслив, що це - необхідній мінімум для того, щоб польська армія могла реагувати на загрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-