Москва знову знайшла

Москва знову знайшла "іноземних агентів" серед правозахисників

Укрінформ
Міністерство юстиції Росії включило "Комітет із запобігання катуванням" і "Бюро громадських розслідувань" у реєстр "іноземних агентів".

Про це повідомляється на сайті відомства.

"Відповідно до Федерального закону "Про некомерційні організації" 14.01.2016 у реєстр некомерційних організацій, що виконують функції іноземного агента, включені: Міжрегіональна громадська організація "Бюро громадських розслідувань"; Міжрегіональна громадська організація "Комітет із запобігання катуванням", - повідомляє Мін'юст РФ.

Уточнюється, що факт відповідності цих організацій ознакам іноземного агента був виявлений місцевими управліннями міністерства в ході позапланових перевірок документів.

Керівник "Комітету із запобігання катуванням" Ігор Каляпін заявив, що організація жодного разу не отримувала грошей з іноземних джерел. "Попри те, що організація жодного разу не отримувала грошей з іноземних джерел, Мін'юст вважає, що іноземне фінансування в організації є, тому що російські громадяни, які вносили пожертвування Комітету, працювали в російській організації, яка, у свою чергу, отримувала іноземне фінансування. Ось як цікаво... Виявляється, ми ще й повинні були перевіряти, де працюють громадяни, які перерахували нам пожертвування, а ще мали перевіряти, звідки фінансується роботодавець, у якого працюють ці громадяни", - іронізує Каляпін у Фейсбуці.

Він додав, що комітет ніколи не визнає себе "іноземним агентом", а також не припинить своєї роботи.

Нагадаємо, "Комітет із запобігання катуванням" був створений у липні 2015 року після того, як припинив роботу "Комітет проти тортур". У січні 2015 року "Комітет проти тортур" був визнаний "іноземним агентом". Пізніше організація оголосила про самоліквідацію.

Фото: yabloko.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-