У Болгарії готують альтернативу «Південному потоку»

У Болгарії готують альтернативу «Південному потоку»

Укрінформ
Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов вважає, що так і не побудований газопровід «Південний потік» вже став історією, а пріоритетом для країни стає будівництво газового хаба «Балкани».

Про це він заявив під час парламентських слухань, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Газопровід «Південний потік» став історією. На порядку денному - будівництво газорозподільного хаба «Балкани», - заявив Борисов.

За його словами, хаб може стати своєрідним «Болгарським потоком», коли «газова труба» стане повністю власністю Болгарії.

Прем'єр зазначив також, що питання будівництва газорозподільного центру у Болгарії обговорюватиметься на засіданні болгарсько-російської комісії з економічного і науково-технічного співробітництва, яке має відбутися наприкінці січня в Софії. Газовий хаб, на думку Борисова, має бути побудований відповідно до законодавства Євросоюзу.

Про будівництво газового хаба вперше у Болгарії заговорили в лютому 2015 року. Будівництво газорозподільної станції «Балкани» планується недалеко від міста Варна, звідки газ постачатиметься у Болгарію, Румунію, Сербію та інші країни Центральної Європи.

Рішення про припинення будівництва газопроводу «Південний потік» було прийнято президентом Росії Володимиром Путіним у грудні 2014 року під час його перебування в Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-