Катери США зайшли у води Ірану через несправну навігацію

Катери США зайшли у води Ірану через несправну навігацію

Укрінформ
Катери ВМС США, затримані Корпусом вартових Ісламської революції Ірану ("Революційна гвардія"), зайшли в територіальні води країни через несправну систему навігації.

Про це заявив командувач КВІР контр-адмірал Алі Фадаві, повідомляє Reuters.

"Розслідування "Революційної гвардії" показало, що американські моряки потрапили до територіальних вод Ірану через несправну навігаційну систему", - повідомив Фадаві.

Крім цього він наголосив, що десятьох затриманих американських моряків, найімовірніше, відпустять.

"Остаточний наказ буде видано найближчим часом і вони, ймовірно, будуть відпущені", - додав Фадаві.

Раніше представник КВІР  Рамазан Шаріф заявив, що Іран не планує відпускати американських моряків, яких доправили на острів Фарсі, поблизу якого затримали судна. "Якщо під час допиту ми дізнаємося, що вони проводили розвідку, ми будемо ставитися до них по-іншому",  - наголосив Шаріф.

У свою чергу Алі Фадаві в інтерв'ю державному телебаченню заявив, що після затримання кораблів авіаносець США діяв "зухвало і непрофесійно", проводивши маневри в Перській затоці, і  додав, що Тегеран вимагає вибачень Вашингтона за порушення своїх територіальних вод.

Як повідомлялося, два американські катери були затримані Іраном у Перській затоці з членами екіпажу на борту, які нібито зайшли в іранські територіальні води, однак після дзвінків з Вашингтона обіцяв відпустити їх. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-