Штайнмаєр назвав стамбульський теракт ударом по німцях

Штайнмаєр назвав стамбульський теракт ударом по німцях

Укрінформ
Стамбульський теракт, в якій загинули і постраждали не менше 15 німців, став найстрашнішим для Німеччини за багато років.

Про це у вівторок заявив глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер, передає кореспондент Укрінформу в Берліні.

"Впродовж багатьох років терор не вдаряв по нам, німцям, так сильно, як сьогодні в Стамбулі", - заявив німецький міністр.

При цьому, за його словами, завжди було зрозуміло, що "ракова пухлина тероризму не щадить нікого, вона вражає нас всіх в рівній мірі, як в Туреччині, так і в Європі чи іншому місці".

Глава німецького зовнішньополітичного відомства запевнив, що смерть і насильство все одно не залякають людей.

"Спільно з нашими партнерами в усьому світі ми будемо протистояти терору на всіх рівнях: засобами поліції і правової держави, а також в боротьбі за розум молоді. Будуть використовуватися також зовнішньополітичні засоби, метою яких є запобігання в сусідніх регіонах подальшої ескалації, яка лише розпалює нову ненависть і терор", - зазначив Штайнмайер.

Як вже повідомлялося, турецька сторона проінформувала МЗС ФРН про 8 загиблих громадян Німеччини (щонайменше 10 жертв теракту) і ще 9 тяжко поранених (з числа 15 постраждалих). Німецькі дипломати на місці уточнюють цю інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-