Путін готовий прихистити Асада, але

Путін готовий прихистити Асада, але "спершу вибори"

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін заявляє, що Росія може надати притулок президенту Сирії Башару аль-Асаду в разі, якщо йому доведеться покинути країну.

Про це Путін сказав в інтерв’ю німецькому виданню Bild, повідомляє "Радіо Свобода".

«Безумовно, було важче надати притулок у Росії Сноудену (екс-співробітник Агентства національної безпеки США Едвард Сноуден – ред.), аніж це було б у випадку з Асадом», – сказав Путін і додав, що поки надто рано говорити про надання Росією притулку Асаду в рамках мирних переговорів про перехідний уряд в Сирії.

«По-перше, сирійське населення повинне мати можливість голосувати, і тоді ми побачимо, чи має Асад покинути свою країну, якщо програє на виборах», – заявив Путін.

За його словами, Асадом було «зроблено багато поганого протягом цього конфлікту».

«Конфлікт ніколи б не став таким великим, якби не був викликаний ззовні Сирії – зі зброєю, грошима та бійцями», – сказав Путін.

Він наголосив, що Росія підтримуватиме і надалі Асада як свого давнього союзника, щоб запобігти тому, щоб ситуація у Сирії стала некерованою.

«Ми не хочемо, щоб Сирія в кінцевому підсумку стала як Ірак чи Лівія», – зазначив російський президент.

За участі міжнародних посередників нині триває дискусія щодо запропонованого ООН плану для перехідного уряду в Сирії. Опозиція наполягає, щоб президент Башар Асад не мав жодної ролі в будь-якому перехідному органі, офіційний Дамаск відкидає таку пропозицію.

Росія почала свою повітряну кампанію у Сирії 30 вересня минулого року, щоб допомогти сирійському президентові Башару аль-Асаду.

Правозахисники постійно заявляють, що у результаті російських авіаударів у Сирії загинули сотні цивільних і вони можуть розглядатися як воєнні злочини.

Москва ж заперечує, що її авіація вражає цивільні об’єкти.

Через конфлікт у Сирії, який розпочався у березні 2011 року, загинули понад 250 тисяч людей, а мільйони змушені були залишити свої будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-